Fusie-ambassadeurs

Een tijdje geleden engageerden een aantal medewerkers van Ham en Tessenderlo zich tot fusie-ambassadeurs. We zijn hen zeer dankbaar voor hun inzet en enthousiasme. Zij zijn een belangrijke schakel tussen jou en de mensen die actief dit hele fusieproces begeleiden. Om die afstand kleiner te maken, kan je bij één van hen terecht met al je vragen, bezorgdheden en ideeën. De fusie-ambassadeurs weten bij wie ze terecht kunnen, zodat jij vrij snel geholpen kan worden.

Dat een fusie veel vragen en bedenkingen oproept, is een feit. Hier goed op kunnen inspelen, is dan ook belangrijk.
Zo formuleert één van onze fusie-medewerkers dit:

Madeleine Bens

De fusie schrikt mij eerlijk gezegd een beetje af. Welke veranderingen en uitdagingen staan ons de komende jaren te wachten?  Waarschijnlijk ben ik niet de enige met vragen en bedenkingen.  Ik wil dan ook graag een luisterend oor bieden en de uitdaging aangaan om samen met jullie een aangename werkplek te creëren waar iedereen zich goed voelt.”

Madeleine Bens – Secretariaat – Tessenderlo

Er heerst ook een grote nieuwsgierigheid bij de burgers. Wat houdt zo’n fusie nu juist in? Wat betekent het concreet voor onze burgers?
Om dit te ontdekken en mee uit te dragen, engageerden enkelen zich tot fusie-ambassadeur:

Anja Cuppens

“Ik ben nieuwsgierig naar wat de fusie voor ons als medewerker, maar ook als Looienaar betekent. Dankzij de combinatie van mijn diverse functies binnen deze gemeente ken ik veel collega’s die ik graag mee wegwijs wil maken in deze fusie. Ik kijk er alvast naar uit om nieuwe collega’s te leren kennen!” 

Anja Cuppens – Financiële dienst en administratie – Tessenderlo

“Ik werk al 30 jaar voor de gemeente en ook deze fusie zal toch weer een hele verandering zijn. Ook omdat ik voor de dienst Communicatie & Onthaal werk, is het goed om te weten wat er allemaal gaat gebeuren.”

Petra Schepers – Dienst communicatie & onthaal – Tessenderlo

Ook het op zich nemen van de rol om alle informatie zorgvuldig door te spelen aan verschillende collega’s en
medewerkers is een drijfveer voor enkele fusie-ambassadeurs:

Arne Vanden Wyngaert

“Ik heb er voor gekozen om fusie-ambassadeur te worden omdat deze fusie een zeer ingrijpend project is in al zijn facetten, waarbij het menselijke aspect zeker niet mag vergeten worden. Deze complexe materie mee opvolgen voor de collega’s, zodat ook zij hun stem kunnen laten horen, is daarom iets waarvoor ik mij graag engageer.” 

Arne Vanden Wyngaert – Patrimonium – Tessenderlo

Evelien Rutten

“Als medewerker bij de dienst Personeel is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het fusie-traject. Het doel is dan ook om de medewerkers bij te staan bij vragen of bezorgdheden rond deze fusie. Daarnaast ben ik iemand die graag betrokken is en heb ik vooral veel zin om dit nieuwe avontuur mee aan te gaan.” 

Evelien Rutten – Personeel – Tessenderlo

Koen Uytterhoeven

“Ik wil graag horen van de collega’s waar zij mee zitten, wat hun vragen en bekommernissen zijn. Indien ik niet onmiddellijk een antwoord heb, kan ik de vragen doorspelen naar de stuurgroep en dan terugkoppelen. Ik wil graag onzekerheden wegnemen om de fusie voor iedere collega zo aangenaam mogelijk te maken.” 

Koen Uytterhoeven – Burgerzaken – Ham

Kristien Theys

“Een fusie brengt veranderingen met zich mee. Als fusie-ambassadeur wil ik een klankbord zijn voor mijn collega’s en ervoor te zorgen dat hun vragen of opmerkingen tot bij het fusieteam komen zodat zij een antwoord kunnen krijgen op hun bezorgdheden.” 

Kristien Theys – Infra technisch centrum – Ham

Miek Sannen

“Mijn collega’s op de hoogte kunnen houden van de correcte informatie en hun problemen en bezorgdheden overmaken zodat hier optimaal rekening mee gehouden kan worden.” 

Miek Sannen – Technische dienst/jeugddienst – Ham

Sabine Fineau

“Ik geloof in proactieve communicatie want veel mensen hebben moeite met veranderingen en toch is dat het enige wat voor vooruitgang zorgt. In het communicatieplan dienen alle collega’s betrokken te worden, iedereen moet gezien worden in dit verhaal.  Als fusie-ambassadeur hoop ik samen met al de collega’s, zowel van Tessenderlo als Ham, een goede start te maken om als één nieuw team dit nieuwe parcours te verkennen.”

Sabine Fineau – Sportdienst – Tessenderlo

Vanessa Valkenborghs

“Mijn collega’s op de hoogte kunnen houden van de correcte informatie en hun kunnen helpen indien nodig.”

Vanessa Valkenborghs – Poetsdienst – Ham

Over het belang van de medewerking van onze burgers waren wij al lang overtuigd.
Ook onze fusie-ambassadeurs volgden deze mening. Samen bereik je meer!

Jochim Noels

“Er wordt gezegd dat we beter worden van de fusie. Dat kan volgens mij alleen maar wanneer er goed wordt geluisterd naar iedereen. In plaats van de fusie enkel te ondergaan, wil ik actief meewerken om van onze toekomstige gemeente een gemeente te maken waarin iedereen (h)erkend wordt.”

Jochim Noels – Jeugddienst – Ham

Sarah Reijnders

“Als maatschappelijk assistente op de Sociale dienst ben ik steeds in de weer om burgers te ondersteunen met hun vragen en problemen. Dagelijks merk ik hoe belangrijk duidelijke communicatie en verbindend werken zijn. Een fusie roept waarschijnlijk veel vraagtekens en bezorgdheden op bij onze collega’s. Daarom wil ik ook voor hen een luisterend oor en bruggenbouwer zijn.”  

Sarah Reijnders – Sociale dienst – Tessenderlo 

Yasmin Soysal

“Het worden spannende maanden en jaren. Communicatie is cruciaal en als ambassadeur ga ik proberen te helpen om de dialoog op gang te brengen. Zowel naar mijn collega’s als naar mijn doelgroep toe. Ik wil ook zorgen dat er voldoende aandacht wordt besteed voor diversiteit in het hele fusie verhaal.” 

Yasemin Soysal – Integratiedienst – Ham

Nog vragen?

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Stel ze ons gerust via het contactformulier.

Gemeentehuis Ham​

Gemeentehuis Tessenderlo

Contacteer ons
Ik stel mijn vraag aan